Fri frakt på ordrar över 499 SEK 🍋

Fri frakt på ordrar över 499 SEK 🍋 Upptäck GLOW Nyansering 🍋 N.X Bond Fluid 🍋 N.0 Kelateringsspray

Your cart

Your cart is empty

Vad är lamellar och hur fungerar det?

Vad är lamellar och hur fungerar det?

Har du noterat hur innehåll på instagram och tiktok allt mer visar närbilder på kändisar, men även privatpersoner som visar upp sina vackra silkeslena hår med spegeleffekt - perfekta glamorösa hårstrån där man skulle kunna tro att det är från barbiedockor?🤔

Den senaste trenden av behandlingar som ska åstadkomma den ultimata glansen på håret är lamellaren. Kärt barn har många namn, på marknaden finns det flera produkter som åstadkommer den effekten på håret med likvärdig behandlingsmetod. Vi på selective professionals har våra egna lamellarbehandlingar i serierna Smooth/CurlLover/BeBlond. 

Till våra beautygeeks och hårfantaster out there - lamellaren är här för att stanna😍

Från ögonbrynslaminering har hårlamineringen blivit en stor hit. På hårstrået  laminerar man ett yttre skikt som försluter hårstrået och behåller in fukten men ger även skydd mot UV-strålar. Och givetvis när ett lager läggs på hårstrået så upplevs håret som fylligare och tjockare, med ingredienser som bidrar till mer elasticitet och mjukhet. Inte nog med det - lamineringen är oftast boostad med näring -och återfuktande egenskaper. 

Flera lamineringsbehandlingar finns endast i hårsalonger och kan ibland ta upp till en timme att utföra. Med Selective Professionals lamellarbehandlingar åstadkommer du resultat efter endast 5 minuter, och vill du att det ska verka ännu  djupare ökar du tiden till 15 minuter. 

En ultimate quick-fix för glansigt hår som varar i några veckor 💅🤳.

Hur använder jag lamellbehandlingen?

När du har tvättat ditt hår rent med ditt schampo, byter du ut balsamet mot en lamellbehandling. Det bästa med lamellaren är att du endast behöver använda den var 14:e dag! Relativt dryg att använda, så liten som en 100ml flaska räcker länge för hemmabruk och är en enkel produkt att implementera in i din nya skönhetsrutin. 

Glöm inte att AKTIVERA ingredienserna

Eftersom lamellbehandlingar är relativt nytt på marknaden är det många som inte riktigt känner till det väsentliga steget för att optimera glansen och resultatet. Och vad är det för steg då? Jo. När du har torkat och fönat håret så aktiverar du ingredienserna med hjälp av en plattång eller locktång - och voila! Du får ett galet snyggt, glansigt, näringsboostat samt skyddat hår att skryta med när du traskar iväg till plugget eller jobbet. Nu kan även vi privatpersoner få känna oss lite  som hollywoodkändisar (🤭).  

Funkar hårlaminering på alla hårtyper? Och hur länge räcker effekten?

Det går definitivt att urskilja glans på alla hårtyper. Däremot ger lamineringen mest effekt på rakt hår. Anledningen till det beror på ljusets reflektion som med plattare och mjukare håryta tenderar ge mer dramatisk effekt. 

Lamineringen håller i några veckor där tiden här kan givetvis variera beroende på håret.

... Så VARFÖR ska jag köra på lamellar hemma?

  • En fabulous quick-fix för ett glansigare hår till våra queens out there. 
  • Om inte för att känna dig som en hollywood-queen för en dag eller två, så vet du med dig att du ger ditt hår en näringsboost och skydd
  • Prisvänligt för hemmabruk som också är dryg att använda

 

Previous post
Next post