Fri frakt på ordrar över 499 SEK 🍋

Fri frakt på ordrar över 499 SEK 🍋 Upptäck GLOW Nyansering 🍋 N.X Bond Fluid 🍋 N.0 Kelateringsspray

Your cart

Your cart is empty

Oxidant: Nyckeln till Hårfärgningens Magi

När vi pratar om hårfärgning är det lätt att bli överväldigad av alla termer och produkter som används i processen. En viktig ingrediens som du säkert har hört talas om är oxidant, men vad är det egentligen och vilken roll spelar det i hårfärgningsprocessen? Låt oss ta en närmare titt på detta magiska ämne och dess betydelse för att uppnå vackert färgat hår.

Vad är en oxidant?

Oxidant, även känt som utvecklare eller volym, är en kemisk lösning som används i hårfärgningsprocessen för att aktivera färgpigmenten i hårfärgprodukten. Dess huvudsakliga funktion är att öppna hårstråets fjällskikt så att färgpigmenten kan tränga in i håret och förändra dess färg. Utan oxidant skulle hårfärgen inte kunna utveckla sig och ge det önskade resultatet.

Hur fungerar oxidant i hårfärgning?

När du blandar hårfärgen med oxidant skapas en kemisk reaktion som frigör syre, vilket i sin tur gör att färgpigmenten kan tränga djupt in i hårstrået. Ju högre koncentration av oxidant du använder, desto mer intensivt blir resultatet av hårfärgningen. Oxidanten är också ansvarig för att stabilisera färgprocessen och säkerställa att den utvecklas jämnt över hela håret.

Olika volymer av oxidant:

Oxidanten finns i olika volymer, vilket påverkar styrkan och intensiteten av den resulterande hårfärgen. De vanligaste volymerna är 10 volym (3%), 20 volym (6%), 30 volym (9%) och 40 volym (12%). Ju högre volym av oxidant, desto ljusare och mer intensiv blir den resulterande färgen. Det är viktigt att välja rätt volym av oxidant baserat på ditt hårs nuvarande färg och den önskade färgen för att undvika skador och oönskade resultat.

Hur man använder oxidant korrekt:

För att uppnå bästa resultat är det viktigt att använda oxidant korrekt. Blanda alltid hårfärgen med rätt volym av oxidant enligt tillverkarens rekommendationer och applicera det jämnt över håret med en borste eller kam. Låt det sedan verka i den angivna tiden innan du sköljer ut det noggrant med varmt vatten.

Slutsats:

Oxidant är en avgörande del av hårfärgningsprocessen som gör det möjligt för färgpigmenten att tränga in i håret och förändra dess färg. Genom att förstå hur oxidant fungerar och hur man använder det korrekt kan du uppnå vackert färgat hår med professionella resultat hemma. Kom ihåg att alltid följa tillverkarens instruktioner noggrant och att göra ett allergitest innan du använder nya hårfärgprodukter för att undvika eventuella obehagliga reaktioner.

Previous post
Next post